Učitava se

Kucajte za pretragu

Za žene u IT 25,5 miliona ove godine

Srbija

Za žene u IT 25,5 miliona ove godine

Podeli

Vlada Srbije je usvojila Program za osnaživanje žena u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija za period 2019-2020. godine.  

Kkao su naveli, za obuku, edukaciju i prekvalifikaciju žena u toj oblasti, Vlada je obezbedila 25.500.000 dinara za ovu i 22.000.000 dinara za narednu godinu.

Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima podseća da u IT sektoru ima prostora za 50 do 100 hiljada novih radnih mesta do 2020. godine.

Foto Tanjug/S.Radovanović, ilustracijaFoto Tanjug/S.Radovanović, ilustracija

 

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu. Za poboljšanje poljoprivrednog zemljišta i, kako navode, uspešnije sprovođenje zemljišne politike Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koristiće 520 miliona dinara.

– Novac će korisiti za izvođenje komasacije, poboljšanje kvaliteta obradivog poljoprivrednog zemljišta, nabavku nove opreme za navodnjavanje i bušenje ili iskopavanje bunara u te svrhe, kao i studijsko-istraživačke radove, programe i projekte, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

 

Autor: Radio Luna/Tanjug Izvor: Tanjug

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×